Camera foto care inlatura reflexia luminii din fotografii, construita la MIT

0

Camera foto care inlatura reflexia luminii din fotografii

Un grup de cercetatori din cadrul prestigioasei universitatii MIT, din Statele Unite, au anuntat ca au gasit o solutie permanenta pentru a realiza fotografii prin sticla, inlaturand acea reflexie de lumina care apare deobicei in fotografii.

Solutia de a inlatura reflexia luminii din lentile descoperita de cercetatorii MIT, a fost realizata cu ajutorul unei camere Microsoft Kinect One modificata si metoda de transformare Fourier (descompunere a semnalului in elementele constitutive a frecventelor).

relfexie-lumina-foto

Astfel, aceasta camera construita de un grup de cercetatori ai MIT, poate masura diferentele de timp in care lumina reflectata de obiectele din apropiere versus obiectele mai indepartate, ajung la lentila. Mai concret, in momentul in care realizam o fotografie, aceasta camera poate separa cele 45 de frecvente prin masurarea timpului necesar ajungerii la senzorul camerei. Aceasta metoda le permite cercetatorilor utilizarea de algoritmi de calcul prin care pot alege pe care sa anume sa il utilizeze la realizarea fotografiilor fara aceasta reflexie de lumina.

Detalii tehnice despre rezultatul cercetarilor efectuate de catre oamenii de la universitatea MIT, pot fi citite in lucrarea publicata de acestia aici.

Articolul precedentTesla Motors anunta Model 3, cea mai ieftina masina electrica de serie
Articolul următorHP Inc lanseaza gama PageWide si noile echipamente si servicii de imprimare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.