EvenimenteStiriTech

Tesla Motors anunta Model 3, cea mai ieftina masina electrica de serie

Tesla Motors anunta Model 3

Dupa lansarea a trei masini electrice: Roadster, Model S si Model X, a caror pret este destul de ridicat pentru omul de rand, Tesla Motors a promis clientilor sai, ca va lansa pe piata un model accesibil majoritati, iar acest lucru s-a intamplat aseara in Los Angeles, Statele Unite, cand, compania a carui CEO este faimosul antreprenor nascut in Africa de Sud, Elon Musk, a dezvaluit presei cel de-al patrulea model de masina electrica – Tesla Model 3.

Noua masina produsa de Tesla Motors este un sedan echipat cu motor si baterie electrica, baterie care asigura la o singura incarcare pana la 345 de km parcursi. De asemenea, Model 3 dispune de functia SuperCharging (incarcare rapida) si de un sistem autopilot. Musk a mai anuntat ca, individual, fiecare piesa din constructia masinii este de 5 stele, pentru a asigura soferului si familiei sale o siguranta sporita atunci cand pleaca la drum. Masina poate atinge o viteza de aproape 100km/h in maxim 6 secunde si ofera un spatiu confortabil pe toate cele 5 locuri disponbile, iar plafonul masinii este realizat din sticla, astfel ca poate oferi o vedere de ansamblu pasagerilor. Un alt aspect interesant este spatiu din portbagaj. Masina dispune de portbagaj generos, atat in partea din fata, cat si in cea din spate.

model-3-plafon-sticla

Pretul anuntat pentru noul sedan Tesla este de 35.000$ (in Europa, probabil, va costa in jur de 40.000 Euro), si poate fi precomandat deja online, insa, livrarea nu se va efectua mai devreme de a doua jumatate a lui 2017. Elon Musk chiar a glumit in acest sens, in timp ce se afla pe scena, spunand ca, spera ca disponibilitatea masinii sa ramana in programul stabilit de compania sa, adica, spera ca nu vor fi intarzieri ale livrarilor catre clienti.

tesla-model-3

Tot in timpul prezentarii noii masini Tesla Model 3, Musk a anuntat ca au inregistrat deja peste 115.000 de precomenzi, numai in primele 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!