SmartphonesStiri

Studiu: Cat spatiu de stocare intern au in realitate la dispozitie utilizatorii telefoanelor de top?

spatiu-stocare-intern

Fiecare utilizator de dispozitive destinate stocarii fisierelor stie ca un stick USB, un HDD intern/extern, are un anumit spatiu de stocare scris in specificatii, dar altul in realitate. Mai exact, un spatiu de stocare mai mic.

Pentru unii e o problema majora, iar din pacate, aceasta problema apare si la spatiul de stocare intern al smartphone-urilor. Englezii de la Which, au efectuat un studiu de piata pe aceasta tema, luand ca exemple cele mai importante modele de smartphone cu 16GB memorie interna.

Toata lumea stie ca dispozitivele Android si nu numai, au nevoie de un spatiu de stocare destinat sistemului de operare, iar restul ramane la discretia utilizatorului respectiv.

Mai jos, aveti o lista cu cele mai bune smartphone-uri care au memoria interna aproape de cea specificata, dar si smartphone-urile care se apropie de jumatatea memoriei precizata in specificatiile telefonului.

Samsung Galaxy S4 e pe ultimul loc la capitolul spatiu liber pe telefon pentru utilizatori. Se pare, ca are nevoie de 54% (8.56GB) din 16GB, spatiul de stocare total precizat in specificatiile telefonului. Ei bine, acest lucru e datorat schimbarii masive prin intermediul interfetei Touchwiz. Aceasta interfata ofera multe functii impresionante, fapt pentru care Samsung Galaxy S4 e un telefon mai mult decat popular. Insa, unele caracteristici nu au o prioritate inalta, desi sunt atractive pentru utilizator, sunt mai mult o strategie de marketing. De exemplu, tehnologia de urmarire a privirii utilizatorului face ca videoclipul vizionat sa fie dat pe pauza daca utilizatorul isi ia privirea de la dispozitiv. Unii utilizatori spun ca aceasta caracteristica mananca baterie si ca aceasta functie nu ruleaza prea bine. Nefiind folosita prea mult, face ca spatiul de stocare sa fie scazut cu aplicatii preinstalate, dar nu prea frecventate de utilizatori.

LG G2 ofera in realitate o memorie interna de 10.37GB din totalul de 16. E urmat indeaproape de HTC One Mini care are o memorie reala de 10.44GB.

Blackberry Z30 ofera doar 11.20GB din totalul de 16GB precizat in specificatiile telefonului, urmat de Sony Xperia Z1 care are 11.43GB.

Cei de la Apple sunt in top cu noile telefoane iPhone 5C (locul 1 – 12.60GB) si iPhone 5S (locul 3 – 12.20GB), pe locul 2 fiind noul smartphone cu sistemul de operare Android 4.4 (KitKat), Google Nexus 5 (12.28GB).

In concluzie, cu cat smartphone-ul are mai multe functii distractive, atractive utilizatorului, cu atat e mai mic spatiul de stocare real fata de cel din specificatii, iar telefoanele cu Android stau cam cel mai prost la acest capitol, deoarece pune la dispozitia utilizatorului, cel mai putin spatiu intern. Imaginati-va ce inseamna acest lucru pentru cei care poseda telefoane cu doar 8GB, 4GB sau 2GB memorie interna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!