SmartphonesStiri

Apple ar putea inlocui sticla Gorilla Glass cu un strat de safir pe iPhone 6

safir

Se zvoneste, ca Apple ar putea inlocui sticla Gorilla Glass a celor de la Corning, cu un strat sintetic de safir pe urmatorul model de iPhone. De notat ca safirul este al doilea element ca duritate dupa diamant.

Utilizat de Apple pana in prezent doar la protectia lentilei camerei foto si a detectorului de amprenta a iPhone-ului, safirul ar putea fi materialul utilizat la protectia ecranului de pe iPhone 6.

Conform unor surse apropiate partenerului Apple din China, Foxconn, acestia ar fi produs de curand nu mai putin de 100 de telefoane iPhone prototip, toate avand un strat de protectie pe baza de safir sintetic. Mai mult, doi din furnizorii, de astfel de materiale pe baza de safir, Synopsis si Bern Optics, ar fi facut recent invesitii semnificative in echipamente si unelte. Pentru cei care nu stiu, ambii furnizori produc pentru Apple stratul de safir care protejeaza camera foto si scanerul Touch ID.

In luna noiembrie a anului trecut (2013), Apple a investit aproximativ $580 de milioane de dolari alaturi de GT Advanced Technologies, pentru a crea o uzina in Texas, Arizona, care sa produca acest strat protector din safir.

Pe langa ecranul telefonului iPhone 6, un alt gadget ce va fi produs de Apple in viitorul apropiat, iWatch, ar putea beneficia si el de aceiasi inovatie tehnologica pe baza de safir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!