ImprimanteStiri

Epson prezinta la FESPA Digital 2014 un mod inedit de imprimare vestimentara

Epson lansează noua soluție de imprimare pentru producția vestimentară și de articole sportive la FESPA Digital 2014

Epson_SureColor_SC-F7100

Epson prezintă în cadrul FESPA Digital 2014 conceptul “Design to Final Garment”, rezultat al colaborării cu specialiştii de software şi hardware din domeniul confecţiilor.

Evenimentul are loc în cadrul standului FESPA Digital 2014 (Pavilion B2, Standul 320, 20-23 mai 2014, Munchen), cel mai mare eveniment din industria de printing digital de mari dimensiuni.

Procesul tehnologic implică utilizarea celor mai noi aplicaţii şi tehnologii pentru a crea design-ul, a edita modelul şi şablonul 3D, pentru cauciucare, pentru imprimarea prin sublimare, transfer termic şi finisarea articolelor vestimentare.

„Acest nou concept reuneşte cele mai inovatoare elemente software şi hardware în prima demonstraţie organizată de Epson, care prezintă întregul procesul tehnologic din spatele producerii articolelor sportive”, a declarat Duncan Ferguson, Directorul departamentului ProGraphics din cadrul Epson Europe.

“Scopul nostru este să demonstrăm că noile tehnologii accesibile pot crea noi oportunităţi de afaceri în industria vestimentară din întreaga Europă”, a adăugat Duncan Ferguson.

Conceptul denumit “Simulate, Print and Go” a fost integrat de German Institute for Textile and Fibre Research (DITF), cel mai mare centru de cercetare din domeniul textilelor din Europa, împreună cu ErgoSoft şi Assyst. Pentru faza inițială a proiectului, Epson a colaborat şi cu Deutsches Mode Institute (DMI), institutul de modă din Germania care produce diagrame de culori pentru a ajuta designerii vestimentari să pregătească cele mai potrivite culori de sezon. Aceste diagrame sunt incluse în aplicaţia ColorDigital, care ajută designerii să creeze colecțiile fiecărui sezon.

Imprimantele de format mare Epson au un rol esențial în cadrul procesului de producție. În prima etapă, imprimanta Epson Stylus Pro 4900, cu accesoriul EFI Fiery XF RIP, realizează cauciucarea precisă a culorii și modelelor pe materialul textil. Imprimanta folosește 11 culori și printează cu o lăţime maximă de 17 inch, redând o paletă extinsă de culori pentru a evidenția nuanţele, umbrele şi cele mai fine detalii.

În a doua etapă, produsele finale sunt imprimate prin sublimare cu ajutorul celei mai noi imprimante de la Epson, SureColor SC-F7100, folosind aplicaţia Ergosoft Professional RIP. Această imprimantă fiabilă şi versatilă, cu o lăţime de 64-inch, are la bază noul cap de printare Epson PrecisionCore TFP. În combinaţie cu cernelurile Epson UltraChrome DS tehnlogia asigură culori vii şi imprimeuri detaliate cu o viteză de 58m2/oră. Această imprimantă accesibilă le oferă specialiştilor în sublimare flexibilitate şi o rată de productivitate crescută, fiind soluţia ideală pentru cei care vor să-şi extindă afacerile cu noi servicii de personalizare rapidă a articolelor vestimentare şi sportive.

Nu în ultimul rând, folosind procesul de transfer termic, printurile sunt aplicate pe textile Schöller cu ajutorul unei prese HeatJet 70 EVO3 Calendar şi sunt fixate în ţesătură folosind utilajul special Nucleus Ultrasonic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!