SecuritateSmartphonesStiriTech

Face ID telefonului iPhone X, vulnerabil in fata unui copil de 10 ani

face-id-telefonului-iphone-x

Face ID telefonului iPhone X, pacalit cu usurinta de un copil de 10 ani

iPhone X se lauda cu o functie de securitate foarte complexa, prin scanarea biometrica, ce presupune scanarea chipului utilizatorului, lucru care, teoretic, ar fi greu de pacalit, existand o sansa de 1 la 1 milion, conform celor de la Apple. Ei bine, iata ca acea sansa de a pacali Face ID telefonului iPhone X exista, deblocarea fiind realizata de un copil de doar 10 ani.

Familia Malek a descoperit aceasta problema. Ammar, copilul de 10 ani al familie, a reusit sa deblocheze telefonul mamei lui pacalind scanarea biometrica. Ce-i drept, asemanarea faciala este destul de mare, Face ID telefonului iPhone X ar fi trebuit, cel putin teoretic, sa distinga diferentele dintre scanarea inregistrata si cea utilizata in momentul deblocarii.

Totul consta in cantitatea de lumina din incapere in momentul setarii Face ID. Intr-un mediu cu luminozitate scazuta, camera frontala va avea probleme in a scana in profunzime toate trasaturile faciale ce formeaza cheia de acces catre dispozitiv. Prin urmare, o scanare slaba poate duce la vulnerabilitate. Solutia e simpla. Utilizatorul trebuie sa configureze Face ID-ul in conditii optime de luminozitate, lucru pe care mama lui Ammar l-a refacut, fapt ce a dus la imposibilitatea ca fiul ei sa mai deblocheze ulterior dispozitivul.

Mai jos puteti observa un video demonstrativ realizat de familia Malek cu privire la deblocarea Face ID a telefonului iPhone X.

10 Comments

  1. Nu pare o tehnologie foarte bine pusa la punct. Cred ca in viitor daca nu inoveaza mai mult vor ramane in urma nu mai poti vinde doar numele fara altceva. Cred ca One Plus 5 T e mult mai bun la toate capitolele.

  2. Cam nesigur dupa parerea mea! Senzor amprenta mai bine!

  3. Trebuie informati cei ce au acest telefon sa faca configurarea in conditii optime.

  4. Cu fiecare zi care trece mi-e tot mai clar ca iPhone X e o gluma proasta!

  5. Mai simplu era cu un PIN setat de fiecare utilizator in parte.

  6. 😂😂😂 Daca eram posesorul unui iPhone X , nici nu l-as mai scoate din buzunar de teama sa nu se faca glume pe seama mea 😂 Ma intreb daca mai e cineva dispus sa dea 1000 € dupa cate probleme au tot iesit la iveala!

  7. Am rămas uimit! Deci nu m-aș simți în siguranță cu Face ID, mai bine cu un senzor de amprenta, mult mai rapid și foarte sigur!

  8. Frumosa demonstratia simplu si rapid 👍👍👍

  9. Woow un copil de 10ani a reusit deblocarea telefonului .teorectic este greu de pacalit dar practic insa nu.asta fiind o problema pentru cei de la Apple

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!