AccesoriiStiriWearable

Intel si Fossil parteneriat pentru dezvoltarea de gadgeturi wearable

fossil

Acum ceva timp auzeam ceva zvonuri care sugerau ca Fossil ar putea intra pe segmentul wearable (gadgeturi purtabile) si ca ar putea lansa un smartwatch bazat pe platforma celor de la Google – Android Wear.

La sfarsitul acestei saptamani, intr-un comunicat de presa oficial dat de Intel, se anunta colaborarea dintre marele producator de chipseturi si compania producatoare de ceasuri de mana Fossil.

Astfel, in viitorul apropiat vom avea parte de o serie de gadgeturi purtabile lansate de Intel in parteneriat cu Fossil. Deocamdata cele doua parti nu au dorit sa ofere mai multe informatii despre ce anume vor produce, insa credem ca este aproape evident faptul ca vor lansa cel putin un smartwatch, poate o brata de fitness si alte accesorii inteligente ce vor avea la baza chipseturile Intel Atom.

Nu poate decat sa ne bucure faptul ca inca un producator de ceasuri isi anunta intrarea pe aceasta noua piata, unde deocamdata se fac mai mult experimente. Samsung, de exemplu, a lansat deja nu mai putin de 4-5 ceasuri si niciunul nu a reusit sa se impuna pe acest segment.  Motorola pare sa fi castigat ceva piata cu al lor Moto 360, in timp ce LG (G Watch), Asus (ZenWatch) si Sony (Smartwatch 3) sunt abia la primele modele cu Android Wear, iar HTC se pare ca a renuntat la ideea de a lansa un astfel de ceas, datorita costurilor destul de mari. HTC crede ca o astfel de investitie nu ar fi benefica in acest moment intr-un segment necunoscut lor, deoarece ar putea avea efecte negative asupra companiei, care si asa se zbate sa scoata profit din segmentul de smartphone.

Printre noii potentiali investitori in aceasta piata s-ar numara Apple, Swatch, Vertu,Ralph Lauren sau Seiko.

Credeti ca exista o piata pentru wearables (gadgeturi purtabile)? Credeti ca lumea e interesata de astfel de accesorii inteligente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!