SOFTWAREStiriTech

Inteligenta artificiala creata de Microsoft e capabila sa „asculte” la fel ca omul

Inteligenta artificiala creata de Microsoft

Cursa catre realizarea unei inteligente artificiale cat mai apropiata de cea naturala a omului pare sa se fi intetit, odata cu anuntul facut saptamana aceasta de catre cercetatorii din cadrul companiei Microsoft, care, spun ca, au reusit sa creeze un software capabil sa recunoasca cuvintele dintr-o conversatie la fel ca oamenii, ceea ce ar duce la o inteligenta artificiala capabila sa poarte o conversatie similara cu cea purtata de doi oameni.

Conform unui studiu, o fiinta umana scapa in medie 5.9% din cuvintele pe care le aude intr-o conversatie, iar cei de la Microsoft sustin, ca au reusit sa dezvolte o tehnologie capabila sa ajunga la acelasi nivel cu omul, atunci cand inteligenta lor artificiala este programata sa transcrie o conversatie.

Este un moment istoric in ceea ce priveste inteligenta artificiala,” a declarat Xuedong Huang, seful departamentului insarcinat cu studierea conversatiei din cadrul Microsoft.

Chiar daca software-ul nu este inca perfect, conform testelor efectuate de companie acesta reuseste ajunga la acelasi nivel de eroare cu omul (dactilograful profesionist).

Aceasta realizare poate duce la o AI pe care o intalnim numai in filmele stiintifico-fantastice, gen Jarvis din Iron Man, iar,  in curand, vom putea purta conversatii la fel de naturale cu robotii inteligenti, la fel cum conversam intre noi, oamenii.

sursa

Un comentariu

  1. wow, cum avansează tehnologia, foarte repede, o să fim și înlocuiți :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!