PC DesktopStiriTech

Mac vs PC, o lupta cinstita?

mac vs pc

Nimic nu incinge mai mult spiritele, decat o buna comparare a preturilor. Mulți oameni folosesc compararea prețurilor ca o modalitate de a decide ce platforma vor folosi.

De obicei, totul incepe in comentariile unui articol laudand modul in care Mac-urile sunt relativ ieftine in aceasta perioada. Bineinteles un fan Pc va comenta si va spune ca un Dell similar in specificatii, este mai ieftin cu 300 de euro. Oare?

Adevarata afacere intre Pc si Mac

Ei bine, problema poate fi incadrata in atatea moduri, incat puteti sprijini ambele parti.

Compari doar suma de bani pe care vrei sa o cheltuiesti ? Dar de costul unui soft antivirus-anti-spyware pe care utilizatorii PC sunt sfatuiti sa il achizitioneze? Ce zici de valoarea de revanzare?

Obtinerea unei intrebari corecte poate fi foarte complicat.

Cea mai simpla comparatie este cea mai limitata, adica aceea care ia in considerare pretul de magazin. Dificultatea in aceasta comparatie este in a gasi PC-ul potrivit pentru a fi comparat cu un Mac. Pentru ca sunt doar cateva modele de Mac trebuie sa gasesti un PC dintre sutele de modele pentru a alege. Pentru inceput, mai bine luati un model Mac si gasiti cea mai apropiata potrivire pentru el de la un producator de top precum HP, Sony , Dell sau Lenovo. Incadrat asa Mac-ul variaza putin peste medie sau putin sub pretul PC-ului.

Ce parere aveti despre ceea ce nu stie sa faca un Mac? Fanii PC sunt de obicei rapizi in a sublinia ca pot achizitiona un desktop pentru 300 de euro cu tot cu monitor pe cand Apple nu ofera asa ceva. Acest lucru duce la punctul in care Apple, pur simplu nu vinde pentru anumite segmente de piata.

Asadar unde exceleaza Apple? Apple nu are desktop-uri mid-range cu monitoare incluse in pret. Acest lucru tine departe vanatorii de chilipiruri. Apple exceleaza in pe segmentul laptopurilor deoarece ei nu au un laptop low-end , tot timpul iti vor afisa bine , mai bine si cel mai bun, fiecare produs fiind separat de cateva sute de dolari.

Ce poate face un PC si un Mac nu? Ei bine, in primul rand raspunsul evident este ‘’run Mac OS.” Acest lucru conteaza mai putin sau mai mult pentru anumite persoane. Exista diferite motive pentru a prefer un sistem de operare in defavoarea celuilalt. Mac poate pretinde a fi capabil sa ruleze atat Windows, cat si Mac OS.

mac vs windows

In al doilea rand, Windows, nu are un echivalent pentru iLIFE. Desigur poti cumpara mai multe programe care sa aiba aceleasi functii, dar fara finete si fara aceasi experienta pe care o primesti in iLife.

In cele din urma Apple castiga la partea de design si experienta pe care o ofera. Este greu in a decide ce sa cumperi, dar e clar ca producatorii de PC nu s-au decis pentru ajunge pe acelasi segment de piata ca si Apple. Chiar si Sony a sprijinit ideea de a avea un design de top si acest lucru se vede in ultima perioada prin aparitia ultimelor modele de Sony Vaio.

In acest caz unde duce aceasta comparatie? Cand puteti obtine o comparatie cat de cat egala veti vedea ca uneori Mac-ul iese in fata, alteori PC-ul iese in fata. Asta inseamna pentru mine ca, pentru moment nu pretul este problema. Intradevar, Apple a obisnuit sa aiba preturi ceva mai ridicate dar de cand au trecut pe Intel sunt in aceasi oala ca si PC-urile. Dupa ce am citit toate comparatiile de pe internet parerea mea este ca o comparatie Mac vs PC este o remiza.

Aveti alte opinii? Astept parerile voastre !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!