SmartphonesStiriTech

Microsoft scufunda compania Nokia pe bursa odata cu anuntul facut saptamana trecuta

Nokia se zbate sa supravietuieasca pe o piata a telefoniei mobile ce este intr-o continua schimbare. Sperantele lor de supravietuire, se pare ca stau in seria Lumia lansata de curand, dar si in sistemul de operare Windows Phone.

Saptamana trecuta insa compania finlandeza a primit o lovitura puternica sub centura din partea celor de la Microsoft, care au anuntat ca noul sistem de operare Windows Phone 8 nu va putea fi folosit ca software update pentru seria de smartphone-uri Nokia Lumia: 710, 800 si 900 sau oricare alt telefon ce ruleaza Windows Phone 7.5 Mango sau 7.8 Tango.

Dupa acest anunt, actiunile Nokia pe bursa, au scazut din nou ajungand la cea mai mica rata de pe piata din ultimii 16 ani. Actualul directorul general al Nokia, Stephen Elop, fost director la Microsoft, se pare ca ar fi mizat pe Windows Phone pentru redresarea grupului finlandez, renunţând la sistemul de operare propriu – Symbian.

Pentru a se redresa, Nokia ar putea scoate la vanzare divizia de telefoane de lux Vertu, un brand despre care sa vorbit si in trecut ca ar putea fi preluat de Permira sau EQT. Nu este exclus nici faptul ca, compania finlandeza sa fie preluata de un alt mare gigant dupa cum sau auzit zvonuri cum ca Samsung sau Microsoft ar putea cumpara Nokia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!