Camere FotoStiri

Nikon D5500, primul aparat foto DSLR cu ecran tactil al companiei [CES2015]

nikon d5500

Nikon D5500, primul DSLR DX cu ecran tactil al companiei

In cadrul evenimentului CES2015 a fost dezvaluit Nikon D5500, primul aparat foto DSLR DX cu ecran tactil al companiei, alaturi de doua obiective: NIKKOR AF-S DX 55-200mm f/4-5.6G ED VR II si NIKKOR AF-S 300mm f/4E PF ED VR.

Aparatul foto a fost proiectat special fara filtru optic low-pass (OLPF), iar senzorul de imagine al noului Nikon D5500 utilizeaza la maximum rezolutia de 24,2 megapixeli, ce reda imagini cu detalii fine si tonuri bogate. Dispune de un interval ISO de 100 – 25600 si impreuna cu procesorul EXPEED 4 ofera libertatea de a realiza fotografii si videoclipuri FHD de pana la 50/60p, chiar si cand lumina este insuficient. Acesta beneficiaza de sistemul de focalizare automata cu 39 de puncte de la Nikon, care dispune de 9 senzori de tip cruce in centru, fiind intotdeauna concentrat asupra tintei, indiferent unde se afla subiectul in cadru. Noul aparat foto poate fotografia pana la 5 cadre pe secunda, gesturile sau expresiile faciale putand fi surprinse la momentul potrivit, indiferent de viteza de desfasurare a actiunii.

Nikon D5500 este primul aparat foto DSLR DX cu ecran tactil al companiei, ce beneficiaza de unghi variabil. Astfel, ecranul poate fi rabatat, inclinat sau rotit, iar utilizatorul poate atinge ecranul pentru focalizare sau fotografiere sau pentru ajustarea unor setari precum diafragma, sensibilitatea ISO si timpul de expunere. Fotografiile pot fi vizionare printr-o simpla derulare cu degetul pe ecran, dar pot fi si marite sau micsorate prin departarea sau apropierea a doua degete pe ecran (pinch to zoom). Mai mult, acestea pot fi cu usurinta partajate prin functia Wi-Fi incorporata.

nikon d5500 ces2015

Tot la CES2015, Nikon a lansat  si doua obiective, primul fiind NIKKOR AF-S 300mm f/4E PF ED VR, fiind cel mai usor teleobiectiv din lume cu distanta focala de 300mm si diafragma f/4. Performanta a fost posibila prin folosirea in formula optica a unui element PF (Phase Fresnel), o premiere pentru obiectivele NIKKOR. Sistemul VR de reducere a vibratiilor permite folosirea unor timpi de expunere cu pana la 4,5 trepte mai lungi decat ar fi recomandat, iar modul Sport VR este ideal pentru fotografierea subiectilor in miscare. Acest obiectiv incorporeaza un mecanism electromagnetic de control al diafragmei, beneficiind de un element frontal taratat cu fluorina, rezistent la pete de apa si ulei.

nikon d5500 ces 2015

Celalalt obiectiv, NIKKOR AF-S DX 55-200mm f/4-5.6G ED VR II cantareste doar 300 grame si are doar 83mm cand este retras, o dimensiune foarte mica pentru un obiectiv cu zoom de telefotografie. Acesta este ideal pentru cei care cauta un obiectiv de telefotografie usor, fiind si un excelent insotitor pentru obiectivul cu zoom NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II. Aspectul optic este format din 13 elemente in 9 grupuri, inclusiv un element din sticla ED (dispersie foarte scazuta), ce contribuie la minimizarea aberatiilor cromatice.

Nikon D5500 si cele doua obiective mai sus mentionate vor fi disponibile in Romania la inceputul lunii februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!