StiriTelecom

Orange Romania creste viteza 4G la 500Mbps, in 95 de orase

Orange Romania creste viteza 4G la 500Mbps

Intr-un comunicat de presa primit astazi pe adresa redactiei, operatorul telecom Orange Romania, anunta ca, incepand de saptamana aceasta 95 de orase din tara beneficiaza de acces la viteze de pana la 500Mbps, prin reteaua Orange 4G+ (Plus).

„Nevoile de comunicare ale clientilor nostri evolueaza rapid. La fel si reteaua Orange, care tine pasul cu aceste schimbari. Numarul de utilizatori 4G si volumul de trafic cresc spectaculos de la an la an, astfel ca dezvoltarea retelei 4G/4G+ este un demers firesc pentru a raspunde nevoilor clientilor nostri. Reteaua 4G+ aduce o imbunatatire semnificativa de performanta, care pentru clienti inseamna cresteri de viteza in folosirea datelor mobile, dar si o experienta in retea imbunatatita. Acesta este un prim pas spre reteaua viitorului – 5G”, a declarat Ştefan Slavnicu, Chief Technology Officer în cadrul Orange România.

In plus, cei care vor sa testeze viteze de pana la 900Mbps, o pot face tot de astazi in Orange Shop-urile din Bucuresti (Europe House), Iasi si Cluj-Napoca, precum si in Impact Hub Bucuresti, dar numai daca detin un telefon mobil compaitibil sau un alt gadget echipat cu un modem care sa permita atingerea unor asemenea viteze mobile.

orange 4g

De asemenea, Orange, in colaborare cu brandul Nokia, a demonstrat beneficiile tehnologiei 5G, pe spectru 5G (3.7 GHz) in reteaua radio.

Noile performante sunt rezultatul unui proces de dezvoltare a retelei 4G+ a Orange, dar si al investitiilor constante in cea mai extinsa retea 4G din Romania. In urma acestei evolutii, toti clientii Orange se vor bucura de cresteri semnificative ale vitezei. Astfel, in zonele cu acoperire 4G in care viteza maxima era de pana la 150Mbps, aceasta creste pana la 200Mbps. Zonele cu acoperire 4G+, cu viteze de pana la 375 Mbps, vor beneficia acum de viteze de download de pana la 500 Mbps.

De asemenea, in cadrul unui eveniment cu presa, Orange a demonstrat  potentialul retelei 4G+, ajungand la viteze comerciale de pana la 900Mbps, folosind terminale Samsung Galaxy S9 si tehnologia existenta de retea radio, furnizata de Huawei.

Alaturi de Orange, Nokia a realizat o demonstratie a capabilitatilor tehnologiei 5G, prezentand  doua dintre cele mai interesante functionalitati. Au fost evidentiate latenta extrem de redusa, care permite aplicatii de tipul industry 4.0, ce vor aduce imbunatatiri in zona de automatizari industriale, precum si volumul mare de informatii si de conexiuni pe care viitoarea retea il va putea gestiona.

„Suntem mandri sa colaboram cu Orange pentru aceste teste 5G. In cadrul demonstratiilor de astazi folosim sistemul complet 5G Nokia format din statia de baza Airscale care include antene Massive MIMO si Nokia Airframe folosite pentru Cloud RAN, reteaua virtuala vEPC si MEC mobile Edge Computing pentru a rula mai multe aplicatii demo,” a declarat Marc La Fay, Head of Orange Europe Customer Team în cadrul Nokia.

7 Comments

  1. Foarte buna vestea mai ales pentru cei care sunt utilizatori acestei retele

  2. O veste foarte buna pentru utilizatorii acestei rețea. .păcat ca eu nu sunt în aceasta rețea

  3. O veste buna, si mai buna ar fi daca ar oferi si net nelimitat.

  4. Fix Orange nu am 😂 oricum felicitări pentru Orange,tot timpul vin cu noutăți și încearcă să se autodepaseasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!