SmartphonesStiri

Robotul Apple Daisy poate recicla pana la 200 iPhone-uri vechi in numai o ora

Robotul Apple Daisy

Apple a anuntat de curand ca a dezvoltat un nou robot care dezmembreaza vechile telefoane iPhone pe care le colecteaza de la clientii sai pentru a le recicla si a recupera materialele pretioase incluse la realizarea lor, precum argintul, aurul sau tungsten (wolfram).

Robotul Apple Daisy poate recupera materialele pretioase din telefoanele iPhone vechi

Noul robot construit pentru reciclarea materialelor poreclit ‘Daisy’, il inlocuieste pe robotul Liam din 2016. Daisy e capabil sa dezmembreze un iPhone in numai 18 secunde (aproximativ 200 de telefoane intr-o ora) si poate dezmembra pana la 9 modele de iPhone in componente reciclabile (suruburi, baterii, module de camera, cpu etc), robotul fiind capabil sa sorteze, sa separe componentele inca utile, functionale de cele inutilizabile.

Aceasta reciclare a componentelor de iPhone cu ajutorul robotului Daisy, face parte din programul companiei Apple de a avea un impact cat mai mic asupra mediului conform raportului publicat de Apple pe anul curent.

Este cunoscut faptul ca Apple a inaugurat in 2017 noul sau centru / sediu, care functioneaza 100% pe baza de energie verde.

 

https://www.youtube.com/watch?v=QX5V6Ar3hp8

2 Comments

  1. Macar se gândesc la mediul înconjurător, daca tot ne jupoaie de bani cu preturile lor.

  2. Foarte interesant acest robotel si inteligent. Tehnologia avanseaz vazand cu ochii iar de la o zi la alta tot apar lucruri noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!