StiriTech

Samsung Electronics, profit de 50 miliarde dolari, in 2017. Confirma telefoanele cu ecran pliabil!

Samsung Electronics, profit de 50 miliarde dolari

Samsung Electronics a dat publicitatii raportul financiar pe trimestrul al patrulea din 2017, trimestru in care a inregistrat o cifra de afaceri de 61,54 miliarde de dolari si un profit operational de 14,13 miliarde de dolari.

Totodata, compania dezvaluia o serie de noutati pe care compania le va aduce in 2018 pentru a se diferentia de concurenta, iar cele mai importante par a fi introducerea telefoanelor de tip smartphone cu ecran pliabil si integrarea asistentului virtual Bixby (asistent pe baza de inteligenta artificiala) in gama de televizoare inteligente premium Samsung QLED.

Samsung Electronics, profit de 50 miliarde dolari

In total anul trecut, Samsung Electronics a raportat o cifra de afaceri de 223,45 miliarde de dolari si un profit operational pe intreg anul 2017 de 50 miliarde de dolari.

Cifrele inregistrate in trimestrul al patrulea din 2017 s-au datorat divizie de componente hardware, cea mai mare contributie avand-o categoria de memorii DRAM si NAND. Acest lucru s-a datorat cererii foarte mari de dispozitive performante de memorie pentru servere si stocare telefoane mobile.

Divizia Display Panel, care produce ecrane OLED si LCD, a inregistrat in aceeasi perioada o crestere a livrarilor de panouri OLED pentru smartphone-uri premium, dar profitabilitatea pentru panourile LCD a scazut datorita sezonalitatii slabe, care a atenuat vanzarile, anunta Samsung.

Pentru divizia de comunicatii IT & Mobile (IM), profitul din divizia Mobile a scazut din cauza majorarii investitiilor in marketing, in conditii de sezonalitate puternica. Livrarile totale de smartphone-uri au scazut din cauza optimizarii gamei de modele low-end, in timp ce livrarile produselor flagship, precum Galaxy Note 8, au crescut fata de trimestrul anterior. Pe divizia de retele, investitiile LTE ale clientilor au fost mai mari in prima jumatate a anului, generand castiguri mai slabe in cea de a doua parte.

De asemenea, divizia Consumer Electronics, care cuprinde televizoare si electrocasnice, a avut rezultate bune in trimestrul patru. Castigurile in categoria de televizoare au crescut pe parcursul trimestrelor datorita vanzarilor de produse premium (inclusiv ultra large-size si QLED). In cazul aparatelor de uz casnic, au fost inregistrate profituri mari pe parcursul anului ca urmare a cererii de masini de spalat de inalta calitate si cuptoare venita din America de Nord si din Europa.

Pentru primul trimestru din 2018 sunt prognozate cereri puternice pentru produsele de memorie utilizate in centrele de date, in ciuda sezonalitatii scazute care caracterizeaza aceasta perioada din an. Livrarile de semiconductoare se vor mari, deoarece comenzile pentru AP si senzorii de imagine pentru dispozitivele flagship sunt estimate sa se imbunatateasca.

In primul trimestru, compania se așteapta ca divizia Mobile sa-si sporeasca castigurile, datorita avansului pe vanzarile de produse flagship, odata cu lansarea Galaxy S9. Divizia Samsung TV isi propune sa fie profitabila prin extinderea vanzăarilor de produse premium si prin lansari de modele noi. In același timp, divizia Digital Appliances se va concentra pe realizarea castigurilor prin cresterea vanzarilor de produse premium si consolidarea activitatii de marketing, a mai anuntat producatorul sud coreean.

Cheltuielile totale de capital (capex) realizate în 2017 au fost de 43,4 trilioane woni. Investițiile în segmentul Display Panel au atins suma de 13,5 trilioane woni, în timp ce divizia de semiconductori a ajuns la 27,3 trilioane woni. În total, valoarea investiției a crescut anual datorită contribuțiilor realizate în fabrica de la Pyeongtaek și a eforturilor de a răspunde cererii pentru activitatea din cadrul diviziei de fonderie și a panourilor flexibile OLED. Planul de capital Samsung pentru anul 2018 nu a fost încă finalizat.

Divizia de panouri OLED isi va consolida competitivitatea in segmentul premium prin lansarea de panouri pliabile si se va concentra pe extinderea de noi aplicatii in domenii precum cele auto, prin valorificarea tehnologiei si a competitivitatii costurilor.

In ceea ce priveste divizia Mobile, Samsung isi va indrepta eforturile spre a se diferentia cu telefoanele inteligente ce vor adopta tehnologii de varf, cum ar fi ecranele OLED pliabile. De asemenea, compania isi va indrepta atentia spre noi divizii legate de AI/IoT prin fortificarea ecosistemului bazat pe Bixby și tehnologia Samsung 5G.

8 Comments

  1. Era de asteptat la ce preturi au telefoanele cum altfel sa fie bravo lor

  2. Era de asteptat ca profitul sa fie mare, au dat lovitura cu destule smartphone-uri si nu numai.Tare curios sunt in privinta telefoanelor cu ecran pliabil, sper sa nu fie o dezamagire.

  3. Un profit destul de mare..respectul pentru utilizatorii și interesul acordat produselor i-au propulsat atât de bine în vânzări

  4. Profit enorm de mare…..sincer se vand bine

  5. Un profit impresionant! Respectul pentru utilizatori si interesul acordat produselor i-au propulsat ata de bine in vanzari

  6. Un profit destul de mare! Se vede ca au cele mai mari vânzări! ✔️

  7. Ok, cifrele arată bestial cu creșteri de profit pe toate planurile. Chiar dacă la segmentul de smartphone-uri au fost scăderi la vânzări văd că per ansamblu totul e OK la Samsung. Vine S9 și tot așa chiar dacă vânzarea scade profitul tot e mare. Rezonabil ar fi scăderea prețului la anumite produse din portofoliul acestora dar sunt sigur că nu vor face asta. Oricum le urez succes în continuare și bună treabă fac și pe viitor în cercetarea tehnologiei 5G!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!