StiriTech

Seul, orasul unde iti poti incarca gratuit bateria telefonului pe strada

seul

Cand vine vorba de inovatie si tehnologie (Samsung, LG, etc) si Internetul de mare viteza (4G LTE-Advanced pana la 400Mbps transfer de date pe mobil) sud coreeni sunt printre cei mai avansati din lume.

Utilizandu-se de aceasta tehnologie, primaria orasului Seul a anuntat ca va lansa in curand un serviciu care le va permite localnicilor si turistilor laolalta  sa isi incarce bateria telefonului gratuit pe strazile orasului.

Acest serviciu va avea la baza o serie de mini turbine hidroelectrice care vor fi instalate pe cursul principalului rau care trece prin oras. Curentul electric produs de aceste mini turbine va fi apoi transportat catre cinci cabine de incarcare speciale, construite si amplasate in jurul centrului orasului Seul.

PYH2014082609300001300_P2

Individual, fiecare turbina construita de start-up-ul Enomad, produce intre 15 si 20 de watt, suficient pentru incarcarea telefoanelor sau a tabletelor. Aceste cabine vor putea incarca pana la 100% bateria unui iPhone in maxim doua ore si a unei tablete pana in 3 ore si jumatate.

Daca experimentul primariei din Seul va avea succesul scontat, acesta ar putea fi extins pe o arie de 10 kilometri in jurul orasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!