Camere FotoStiriTV

Sony aduce inovatia la CES 2014 – tehnologia audio, 4K, imaginea digitala, etc

X9000B

Sony nu aveam cum sa lipseasca de la prima expozitie internationala a lui 2014. Astfel, la CES 2014, producatorul nipon a venit un portofoliu impresionant de produse electronice noi, pe care vizitatorii expozitiei din Las Vegas le pot vedea si unele dintre ele chiar testa.

Printre aceste produse se numara noua generatia de televizoare Sony BRAVIA 4K Ultra HD din seriile X95 (implementare tehnologie X-tended Dynamic Range PRO), seria X9 cu forma Wedge si woofer incorporat, seria Sony Alpha α 7 / α7R, camera cu obiectiv fix Cyber-shot RX10, noul model de camera video Handycam FDR-AX100E, Sony Action Cam, Sony HDR-AS100VR pentru inregistrari in slow-motion, doua dispozitive prototip -senzorul Head Tracker anexat castii virtuale 3D HMZ-T3W, Sony Tennis Sensor ce poate fi atasat unei rachete de tenis pentru a masura miscarile utilizatorului, oferind rezultate precum viteza de lovire, numarul de rotații ale mingiei și viteza acesteia, informații disponibile spre consultare pe smartphone, walkman-ul ZX -1 Hi-res si sistemul audio wireless Sony SRS-X9.

Mai multe informatii despre toate aceste dispozitive lansate in cadrul CES 2014 le puteti afla din comunicatul de presa atasat acestui articol. 

[showhide]

Sony aduce inovația la CES 2014 – 4K, tehnologia audio, imaginea digitală sunt redefinite pentru o experiență de divertisment intensă

LAS VEGAS (Sony, Standul #14200), 7 ianuarie , 2014 – Cele mai noi tehnologii Sony destinate consumatorilor sunt prezentate în cadrul CES 2014, de la televizoare 4K, la camere foto pentru fiecare tip de utilizator, dar și multe alte gadgeturi care intensifică experiența de divertisment. Angajamentul luat în fața consumatorilor, de a redefini constant experiența în utilizare, se concretizează anul acesta prin tema centrală propusă de Sony, susținută prin intermediul produselor sale: ”Play.”

”Definiția termenului ”Play” poate avea mai multe sensuri, de la experimentarea jocurilor video, până la ascultarea muzicii preferate sau urmărirea ori practicarea sporturilor favorite. Sensul suprem se referă însă la distracție,” declară Mike Fasulo, președinte și COO al Sony Electronics. ”Noile noastre produse sunt realizate astfel încât să ofere consumatorilor opțiunile necesare pentru a spori plăcerea oricărei activități favorite. Acestea reprezintă esența Sony, ce combină tehnologia cu emoția, pentru a inspira însuși entuziasmul pe care numai Sony îl poate stârni.”

La CES 2014, Sony îmbină produse, conținut și servicii online pentru a crea o experiență dinamică de divertisment – în interiorul și în afara casei.

4K – televizoare și conținut

Ecosistemul Sony 4K include toate elementele necesare înregistrării imaginilor, producției și vizionării rezultatului prin intermediul noilor televizoare de diferite diagonale, primului player media 4K ce oferă posibilitatea descarcării de conținut multimedia 4K și camerelor video 4K. La CES 2014, Sony accentuează noile opțiuni inovatoare ale fiecărei categorii.

Gama de televizoare Sony BRAVIA 4K Ultra HD este în plină expansiune. Vârful de gamă de 85 inchi, X95, mulțumită noii implementări X-tended Dynamic Range PRO, ce utilizează un algoritm unic de iluminare din spate, oferă imagini cu un negru profund și un alb intens care te fac să savurezi emoția și dramatismul fiecărei scene.

Gamei BRAVIA 4K Ultra HD i se alătură seria X9, a cărei formă ”Wedge” se traduce prin mai puțin spațiu ocupat, o calitate mai bună a sunetului și conectivitate simplificată. Toate dispozitivele din această serie sunt dotate cu un woofer, tweeter și subwoofer încorporate, pentru o audiție excelentă.

Alături de modelele Sony BRAVIA din seria X85, toate televizoarele 4K BRAVIA din 2014 încorporează decodorul 4K 60P HEVC, pentru a facilita vizionarea conținutului 4K. Sony colaborează de asemenea cu furnizori de conținut precum 500px, YouTube și mulți alții pentru a putea oferi consumatorilor mai multe opțiuni în ceea ce privește materialele vizionate. De asemenea, Sony a anunțat prelungirea parteneriatului cu Netflix pentru furnizarea de conținut 4K pe televizoarele BRAVIA.

Imagine digitală

Crearea conținutului de către utilizatori reprezintă o altă latură de care Sony ține cont.

În 2013, Sony a inovat domeniul imagisticii digitale prin lansarea gamei de camere foto QX, a aparatelor foto compacte full-frame α 7/α7R și cu ajutorul camerei cu obiectiv fix RX10.

O nouă inovație Sony este A5000, cel mai mic și ușor aparat foto digital cu obiective interschimbabile și WiFi. Acest model mirrorless combină posibilitatea de a realiza fotografii la calitate superioară cu tehnologiile WiFi și NFC, fiind perfect pentru entuziaștii aflați în căutarea unei camera foto de dimensiuni reduse, dar și pentru utilizatorii ce doresc să pătrundă în universul dispozitivelor cu obiective interschimbabile. Aplicațiile Sony PlayMemories Camera îmbunătățesc experiența de utilizare prin intermediul unei game aflate în continuă expensiune, ce conține atât aplicații gratuite, cât și plătite, totul pentru a încuraja creativitatea.

În cazul gamei de camere video, modelului Handycam FDR-AX1 4K i se alătură FDR-AX100E, cu aproximativ 75% mai mic și cu 66% mai ușor, ideal pentru filmarea cu o singură mână. Noul FDR-AX100E dispune de un senzor CMOS de 1 inci cu iluminare din spate și de un procesor de imagine BIONZ X, perfect pentru a obține imagini de calitate superioară, chiar și în condiții de iluminare slabă. Obiectivul ZEISS cu diametru generos este optimizat pentru a înregistra materiale video, în timp ce opțiunile WiFi și NFC permit utilizatorilor să conecteze dispozitivul la smartphone sau tabletă, după ce camera video a procesat imaginea 4K, pentru scăderea rezoluției.

De asemenea, camera Sony Action Cam va fi îmbunătățită prin intermediul procesorului de imagine BIONZ X, a noului obiectiv și senzor de imagine, ce vor permite o calitate sporită a imaginilor surprinse și creșterea numărului de cadre pe secundă, pentru

înregistrarea de materiale video în slow motion. Noul HDR-AS100VR este rezistent la apă, fără a avea nevoie de o carcasă separată. Prin intermediul opțiunii Live-View Remote, utilizatorul poate controla până la cinci camere simultan, cu posibilitatea de a înregistra la un unghi de 360 de grade. Funcția de control la distanță este compatibilă și cu alte produse Sony din gamele QX, Handycam, Cyber-shot, Alpha și MVR.

Jocul cu noile tehnologii

În cadrul CES 2014, Sony va dezvălui două noi tehnologii prototip, ce extind conceptul central ”Play.”

Senzorul Head Tracker anexat căștii virtuale 3D HMZ-T3W detectează mișcările utilizatorului și schimbă percepția de vizionarea de la stânga la dreapta sau de sus în jos. Ideal pentru gaming, Head Tracker oferă jucătorului șansa de a pătrunde mai adânc în mediul de joc și oferă mai multe perspective, în funcție de poziția capului.

Al doilea prototip Sony este Tennis Sensor. Acesta poate fi anexat unei rachete de tenis pentru a analiza și înregistra mișcările utilizatorului, oferind rezultate precum viteza de lovire, numărul de rotații ale mingiei și viteza acesteia, informații disponibile spre consultare pe smartphone.

Audio

Experiența audio este continuu înbunătățită, iar introducerea formatului High Resolution Audio în 2013 a reprezentat un eveniment important. În cadrul CES, Sony dezvăluie noi produse precum ZX -1 Hi-res Walkman®, sistemul audio wireless SRS-X9, ce poate reda fișiere audio High Resolution, dar și sisteme Home Cinema.

De la o experiență 4K aflată în continuă expansiune, la noi modalități de a reda sunetele hi-res audio, până la dispozitivele de imagistică digitală, precum și un număr de produse portabile – la CES 2014, Sony inovează permanent.

[/showhide]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!