Camere FotoStiri

Sony lanseaza un nou val de Action Cam si HandyCam compacte cu suport filmare 4K

Action Cam si HandyCam

Tot la CES2015, Sony a prezentat o gama larga de camere video portabile din gamele Action Cam si HandyCam dotate cu functia de inregistrare video in format 4K (o mare parte din ele).

Anul trecut, am avut ocazia sa testam o astfel de camera – Sony HDR-MV1, despre care am vorbit intr-un review complet, apoi am fost martorii lansarii unui nou model la IFA 2014 – HDR-AZ1, ca astazi, sa avem ocazia sa aflam detalii despre noua generatie: Action Cam FDR-X1000VR cu înregistrare 4K și Action Cam HDR-AS200VR cu înregistrare Full HD. Ele vin cu un sistem îmbunătățit de stabilizare optică SteadyShot pentru imagini mai fluide și neafectate de trepidații, capacități de nivel profesional, incluzând înregistrare la o rată de 100Mbps (FDR-X1000VR) pentru o mai fidelă redare a scenelor bogate în detalii; posibilitatea controlului manual al expunerii și al temperaturii de culoare, calitate Full HD îmbunătățită prin citirea fiecărui pixel, fără interpolarea sau combinarea pixelilor învecinați, inregistrare rapidă cu până la 120 de imagini pe secundă în format Full HD și până la 240 de imagini pe secundă în format HD, pentru uimitoare filmări cu încetinitorul (FDR-X1000VR), sunet stereo mai clar grație sistemului Wind Noise Reduction si aplicația Highlight Movie Maker permite compilarea automată a unui rezumat al filmărilor pentru a putea fi împărtășit imediat prietenilor.

Modelul FDR-X1000VR permite filmarea cu până la 120 de imagini pe secundă, în format Full HD și cu până la 240 de imagini pe secundă, în format HD, dând astfel posibilitatea de a scoate în evidență momentele importante ale întâmplărilor filmate, prin redarea cu încetinitorul. Aceste efecte pot fi puse ușor în practică datorită aplicației gratuite Action Cam Movie Creator.

Ca o premieră în domeniul camerelor video Action Cam, modelul FDR-X1000VR  poate înregistra în regim 4K, cu până la 30 de imagini pe secundă la un flux de date de 100 /60Mbps.

Înregistrarea se face în formatul XAVC S, dezvoltat pentru uzul consumatorilor, pe baza formatului XAVC 4K/HD creat pentru profesioniști.  Vă veți afla mai aproape de calitatea profesională a imaginii și veți avea posibilitatea să redați mișcări complexe ca acelea ale unor stropi de apă sau să înregistrați imagini cu mulțimi de oameni, la un grad uimitor de finețe a detaliului.

Sony_FDR-X1000VR_1

Ambele modele sunt dotate cu obiectivul super-grand-angular ZEISS Tessar® având un unghi de cuprindere de 170° și oferind o perspectivă panoramică asupra acțiunilor care se derulează în jur. Sistemul de stabilizare optică SteadyShot[v]- recent îmbunătățit – asigură imagini clare și stabile, chiar dacă filmați în timpul unei cățărări sau dacă mergeți cu bicicleta. Noul sistem este de trei ori mai eficient decât versiunile anterioare  în a preveni efectele vibrațiilor de înaltă frecvență – ca acelea care pot surveni când camera este montată pe o dronă.

https://www.youtube.com/watch?v=QhDlBJ6veTI

https://www.youtube.com/watch?v=vC3ERYAWE38

O gamă extinsă de accesorii vă dă mai multe posibilități de a aborda aventuri mai mici sau mai mari. Montura pentru cască VCT-HSM1 se reglează ușor pentru a obține unghiul de poză perfect în timp ce schiați sau mergeți cu bicicleta. Montura pentru placă VCT-BDM1 aderă ferm și sigur la snowboard sau la placa de surf. Pentru modelul FDR-X1000VR, este disponibilă carcasa subacvatică SPK-X1 care permite utilizarea camerei la adâncimi de până la 10m. Prin înlocuirea capacului standard al carcasei camerei video cu un capac opțional AKA-DDX1 Dive Door (numai pentru FDR-X1000VR), veți putea focaliza imagini la adâncimi de până la 60m. Noile modele  Action Cam FDR-X1000VR și HDR-AS200VR de la Sony sunt disponibile pentru precomandă. Camera Sony Action Cam FDR-X1000VR va fi disponibilă în magazinele din Europa începând cu luna aprilie a acestui an. Camera Sony Action Cam HDR-AS200VR va fi la raft în Europa din martie 2015.

FDR-AXP33_proiector (1)

Gama HandyCam 2015 – aduce noile modele compacte cu suport filmare 4K 

Noul model FDR-AXP33 este cu aproximativ 30% mai mic și cu 20% mai ușor decât predecesorul său, FDR-AX100, fiind astfel și mai atractiv pentru utilizatorii care își doresc o cameră ușor de utilizat, însă cu performanțe spectaculoase. FDR-AXP33 este prima cameră video 4K Sony care dispune de un sistem de stabilizare Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS) ce asigură înregistrări 4K fluide, estompând tremurul mâinii, fie că filmezi imagini într-un plan depărtat și acționezi butonul de zoom, fie într-unul apropiat.

La fel ca și celelalte modele de camere video 4K lansate anul acesta, noua FDR-AXP33 înregistrează în format XAVC S, care este ușor de stocat și de editat. Videografii pot înregistra la un bit rate ridicat de 100Mbps. Cu o cantitate de informații mai mare pe fiecare cadru, înregistrările 4K sunt clare și realiste – chiar și atunci când subiecții sunt în mișcare.

Expertiza Sony în domeniul imaginii și în cinematografie se face resimțită în noua serie de camere video Handycam. Modelul FDR-AXP33 dispune de un inel și de un buton manuale cărora le pot fi atribuite funcții precum zoom, focus și expunere. Totodată, acest model dispune și de o patină universală compatibilă ISO care poate fi utilizată cu mai multe accesorii ce sporesc oportunitățile creative pentru videografi.

FDR-AXP33_stabilizare optica

Noua linie Sony de camere video Full-HD vine cu o serie de îmbunătățiri care te ajută să te bucuri de fiecare moment. Trei modele noi – HDR-PJ620, PJ410 și CX450 – oferă înregistrări HD încântătoare și tehnologii de stabilizare optică.

O caracteristică standard pentru toate modelele Handycam, Highlight Movie Maker îți permite să realizezi filme scurte cu efecte de tranziție și muzică de fundal, chiar dacă nu ai cunoștințe de editare video. Camera alege cele mai bune imagini și compune filmul pe care îl poți încărca cu ușurință pe platforme online ca Facebook sau YouTube. Toate imaginile sunt înregistrate în format MP4, fiind astfel ușor de distribuit online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!