SmartphonesStiri

Lenovo va lansa comercial prima tableta pliabila in 2019

tableta pliabila

Umbla vorba-n targ ca Lenovo si LG Display ar fi incheiat un parteneriat din care vor rezulta o serie de gadgeturi pliabile. Primul dintre ele ar putea fi o tableta cu display OLED de 13″, care se poate plia datorita tehnologiei produse de LG Display. In plus, aceasta noua „tableta” pe care Lenovo urmeaza sa o anunte, probabil in prima jumatate a lui 2019, poate fi utilizata si atunci cand este pliata, ea transformandu-se intr-un dispozitiv cu ecran de 8 sau 9 inci in diagonala.

Se zvoneste ca acest tip de panouri flexibile si pliabile sunt mult mai eficiente cand au dimensiuni mai mari, precum cele ale unei tablete sau a unui laptop, deoarece dezvoltat la dimensiunile unui ecran cum e cel de pe smartphone-urile actuale, panoul s-ar uza rapid de la atatea deschideri si plieri ale ecranului. Desigur ca e numai un zvon, insa viitoarele telefoane pliabile vor arata ca un smartphone doar in modul pliat, odata deschise la fel ca o carte, ele vor avea cel mai probabil dimensiunile unei tablete.

Acelasi tip de afisaj OLED cu diagonala de 13″ ar urma sa fie contractat si de companii precum Dell si LG Electronics incepand de anul viitor.

terminal samsung cu ecran

Gadgeturile pliabile sunt asteptate de toata lumea de cativa ani buni, insa abia in ultimele luni producatorii de electronice au inceput sa afirme ca la ora aceasta beneficiaza de tehnologia necesara pentru a lansa primele astfel de produse ce se pot plia. Unii dintre acesti producatori si-au anuntat deja intentia de a lansa un astfel de smartphone pliabil pana la finele lui 2018.

device samsung afisaj flexibil Youm

Asteptam cu interes lansarea primelor modele pentru a ne forma o parere despre ceea ce ar putea insemna trecerea de la actualele modele de smartphone, la modele mai flexibile, pliabile si chiar mai rezistente la socuri mecanice (la zgarieturi si crapaturi) dat fiind faptul ca sunt produse in mare parte din material plastic. Insa, cel mai probabil, 2019, va fi un an de tranzitie de la telefoanele actuale la cele pliabile, daca acestea din urma se dovedesc a fi fiabile in utilizarea zilnica, ele le-ar putea lua locul incepand cu 2020-2021.

4 Comments

  1. Într-adevăr ar fi ceva super interesant acesta tableta
    Îmi place la Nebunie acum rămâne sa vedem dacă așa va fi și Mai ales cât de Rezistenta va fi…totuși o tableta e intens folosită și sunt curioasa cum va rezista.

  2. Super, sper sa nu fie doar un zvon și sa apară pe piața sigur va avea succes total

  3. De la Lenovo am mai auzit minciuni in trecut, asa ca nu trebuie sa privim acest anunt ca fiind 100% sigur, insa chinezii au mai facut surprize placute in trecut, asa ca putem spera ca si de aceasta data sa ofere ceva care sa fie demn de atentia noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!