StiriTelecom

Utilizarea responsabila a telefonului mobil o campanie Orange Romania pentru elevi

Utilizarea responsabila a telefonului mobil

Utilizarea responsabila a telefonului mobil.

În perioada 16 mai – 8 iunie, Orange România a invitat liceele din Cluj, Timișoara, Iași și Brașov să se înscrie într-un tur dedicat lumii digitale, dar in sepcial dedicat tehnologie Orange 4G.

Peste 370 de elevi au beneficiat de un program special conceput pentru ei, în care le-a fost prezentată istoria telecomunicațiilor, tehnologia 4G și beneficiile sale, și au aflat despre utilizarea responsabilă a telefonului mobil și accesarea în condiții de siguranţă a internetului. Prezentarea a fost una interactivă şi pentru a-şi dovedi noile cunoştinţe dobândite, elevii au fost testaţi printr-un chestionar şi premiaţi pentru rezultatele lor. Acest program a fost dezvoltat cu sprijinul Asociației Green Revolution și a avut loc în cadrul caravanei Orange 4G discovery tour.

În cele 4 orașe vizitate, au fost prezente 14 instituții de învățamânt după cum urmează: Colegiul Național „George Barițiu” (Cluj), Colegiul Tehnic de Comunicații „Augustin Maior” (Cluj), Colegiul Național Bănățean (Timișoara), Liceul Teoretic „J.L. Calderon” (Timișoara), Liceul Național „Ana Aslan” (Timișoara), Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” (Iași), Liceul Teoretic „Al.I.Cuza” (Iași), Școala „Veronica Micle” (Iași), Școala „Alexandru Vlahuţă” (Iași), Colegiul Tehnic „Gheorghe Asache” (Iași), Școala Gimnazială „George Calinescu” (Iași), Școala „Ion Simionescu” (Iași), Școala Gimnazială Nr. 30 (Brașov) și Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” (Brașov).

Din ce în ce mai mulți elevi accesează internetul și folosesc tehnologiile actuale, pentru a cauta informaţii utile procesului de învaţare, pentru divertisment sau pentru socializare. De aceea este important să înţeleagă ce presupun serviciile de care dispun şi cum le pot utiliza în mod responsabil, iar rolul pe care Orange şi l-a propus este de a-i ghida în acest proces de învățare. Totodată, educația și incluziunea digitală sunt două dintre prioritățile Orange de responsabilitate socială. Astfel s-a dezvoltat acest program prin care compania a prezentat elevilor tehnologia pe înţelesul lor şi le-a arătat cum pot se pot bucura de toate beneficiile pe care le oferă aceasta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!