StiriTechWearable

Vive Cosmos, cea mai noua casca VR lansata de HTC. Pret si specificatii!

Vive Cosmos

Vive Cosmos – o noua optiune pentru fanii realitatii virtuale.

Neavand prea mult succes in ultimii ani cu businessul sau cu telefoane mobile, HTC, si-a reorientat focusul catre segmentul de realitate virtuala, acolo unde domina piata cu sistemele sale VR.

Gama HTC Vive este destul de diversa, iar cel mai nou model de casca VR este HTC Vive Cosmos, insa spre deosebire de casca independenta de computer, Vive Cosmos necesita un PC, totusi, nu are nevoie de senzori externi.

HTC Vive Cosmos vine cu viziera retractabila ce e echipata cu panouri LCD (rata refresh 90Hz), a caror rezolutie combinata este 1.700 x 2.880 pixeli si dispune de un camp vizual de 110 grade.

De cand Vive a ineput calatoria noastra VR, am continuat sa perfectionam si sa imbunatatim ceea ce o experienta VR premium poate si trebuie sa fie. Cosmos ofera o experienta unica, in acest moment fiind cel mai versatil headset al nostru – cu urmarire interna si externa, optiuni viitoare pentru diferite placi frontale, continut nelimitat si o noua interfata pentru utilizatori, putem afirma ca exista posibilitati infinite pentru clientii XR. Suntem incantati ca ne-am indeplinit promisiunea de a oferi o experienta VR premium unui public in continua crestere, astfel ca VIVE Cosmos va avea cea mai ampla campanie de lansare a unui produs VR la nivel european,” a declarat Graham Wheeler, Manager General Vive Europa.

Casca Vive Cosmos este modulara, astfel ca poate fi upgradata in timp cu diferite componente optionale. Pe viitor va putea fi utilizata impreuna cu un smartphone si este compatibila cu adaptorul wireless HTC Vive.

Noul Vive Cosmos este prima casca VR a companiei ce va fi livrata cu noul sistem Vive Reality ce inlocuieste SteamVR. De asemenea HTC propune o noua interfata denumita Lense, redesenata inginerii producatorului. Noua interfata permite purtatorilor de casca Vive Cosmos sa navigheze prin aplicatiile XR Viveport Infinity.

La plasarea unei precomenzi pentru achizitia sistemului VR Vive Cosmos pana pe 2 octombrie 2019, HTC ofera un gratuit un abonament Viveport Infinity valabil un an de zile. Pretul castii este de 700 dolari.

In Romania, casca VR va fi disponibila incepand cu 3 octombrie si va costa 830 euro conform comunicatului de presa expediat de companie pe adresa redactiei noastre.

HTC Vive Cosmos

Specificațiile Vive Cosmos

  • Rezoluție: 1440 x 1700 pixeli pentru fiecare ochi (2880 x 1700 pixeli combinat)
  • Ecran: Dual LCD cu diagonala de 3,4 inci
  • Rată de refresh: 90 Hz
  • Câmp vizual: 110 grade
  • Audio: Căști stereo integrate
  • Conectivitate PC necesară: USB 3.0, DisplayPort™ 1.2
  • Porturi periferice: USB-C 3.0, conexiune proprie pentru moduri
  • Tracking: nu există cerințe minime de spațiu pentru poziția în picioare/așezat, minim 2m x 1,5 m pentru modul room-scale
  • Module Plăci Frontale: Vive Motion Mod (livrat împreună cu Cosmos) și Vive Cosmos External Tracking Mod (vândut separat)
  • Suport Vive Wireless Adapter: Da, vândut separat cu kit de fixare. Este necesar un slot PCIe disponibil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!