SmartphonesStiri

Galaxy Note 9 – Design, specificatii tehnice, pret si data lansarii

Galaxy Note 9

Am aflta deja data la care Samsung Electronics va anunta noul Galaxy Note 9 chiar de la producator. Lansarea phabletului va avea loc la New York, pe 9 august 2018, iar debutul sau comercial ar putea avea loc pe 24 august, cu 3 saptamani inainte ca Apple sa lanseze noile telefoane iPhone X 2018, o strategie de vanzari care sa-i aduca profit gigantului sud coreean.

Pe finalul acestei saptamani, a fost data publicitatii o imagine (vezi sus) cu unul din posterele oficiale pe care Samsung se presupune ca le va folosi ca material promotional la promovarea lui Galaxy Note 9. In imagine apare partea frontala si cea de jos a terminalului care confirma cateva aspecte de design, inclusiv cum arata noul S Pen pe acel galben, cel putin ciudat ales de producatorul sud coreean.

Galaxy Note 9 – Caracteristici tehnice

De asemenea cunoastem in mare parte specificatiile tehnice ale noii generatii de phablet cu S Pen de la Samsung, care va purta numarul de model SM-N960. Galaxy Note 9 va beneficia de acelasi display Infinity cu afisaj Super AMOLED. Se pare ca si diagonala ecranului si rezolutia ecranului raman aceleasi ca pe Galaxy Note 8 : 6.3 inci, respectiv rezolutie Quad HD+.

Conform zvonurilor aparute in presa si cumulate: Samsung Galaxy Note 9 va beneficia de procesorul Snapdragon 845 de la Qualcomm si de o versiune proprie de procesor Exynos (fie modelul Exynos 9810, fie noul Exynos 9820, chipset care ar putea aduce functia de filmare de continut video in forma HDR, ceva ce telefoanele Galaxy S9 nu au in varianta cu procesor Exynos 9810, functia fiind disponibila numai pe modelele de S9 cu CPU Snapdragon 845).

Galaxy Note 9 va fi comercializat in variante cu 6GB memorie RAM + 128GB spatiu intern; cu 8GB memorie RAM si 256GB spatiu intern si posibil si in varianta cu 8GB memorie RAM si 512GB spatiu intern (noile memorii eUFS produse de Samsung, pe care ne-am fi asteptat sa le vedem integrate inca de la debutul telefoanelor S9). Totodata, telefonul Note 9 va beneficia de o baterie care sa imbunatateasca considerabil autonomia de functionare a phabletului cu S Pen. Samsung ar putea echipa noua generatie de Galaxy Note cu o baterie de 4.000 mAh, sau undeva in preajma acestei cifre. Cel putin 3.850 mAh.

Galaxy Note 9 va rula sistemul Android 8.1 Oreo cu cea mai noua versiune Galaxy A.I. UX care include Bixby v2.0 si mai multa functionalitate adusa S Pen-ului (probabil un meniu nou).

In ceea ce priveste designul lui Note 9, acesta nu va fi diferit cu mult fata de modelul de anul trecut, o mare diferenta se zvoneste ca va fi pe spate, unde Samsung va alinia senzorii camerei principale tot pe orizontala fata de cum sunt pozitionati pe noile telefoane Galaxy S9 (vertical si in linie cu senzorul de amprente), in timp ce pe Note 9 senzorul de amprente va fi pozitionat imediat sub camera principala, insa separat de aceasta. Altii speculeaza ca senzorul de amprente ar putea fi integrat in displayul gadgetului, insa acest tip de tehnologie nu credem ca e pregatita sa fie integrata in display-ul actual Infinity.

note9 colors

Galaxy Note va fi comercializat pe mai multe culori la fel ca si generatia anterioara, insa noul model ar putea primi variante noi de culoare, sau cel putin asta par sa indice o serie de imagini publicate recent online (vezi imagine mai sus).

Pretul telefonului Samsung Galaxy Note 9

Despre pretul telefonului Galaxy Note 9, am aflat ca va fi similar cu pretul la care a fost lansat pe piata anul trecut Galaxy Note 8. Daca nu cumva chiar mai mare, avand in vedere ca va primi o serie de componente hardware noi, care include si un accesoriu / stylus.

Astfel, ne asteptam ca modelul Galaxy Note 9 sa coste undeva in jurul a 900 – 950 Euro cel putin.

6 Comments

  1. Este un smartphone bun,cu un design super, caracteristici foarte bune și cu un preț pe măsură.

  2. Mi se pare un telefon perfect cu dotării suficiente oricui
    Are de toate ,cam tot ce îți poți dori pe un telefon ,îmi place ca vine in mai multe variante de culori,clar prețul este pe măsura specificațiilor pe care le deține.
    Încă odata Samsung reușește sa se mențină in top cu competitori lui.

  3. Un smartphone Bun, cu un design super și un preț pe masura

  4. Este un telefon super bun nu ai cum sa ii dai vina dar prețul mă depădește, designul este superb, foarte bine echipat.

  5. Arata foarte bine și are caracteristicii bune, dar este foarte scump,este pentru cei cu banii mulți.

  6. Un pret urias din punctul meu de vedere desi ca design arata bine telefonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!