EvenimenteSmartphonesStiri

Brandul Apple in depreciere pe bursa din varii motive

Brandul Apple

Nu e un secret ca Apple vinde tot mai putine telefoane mobile iPhone (cel putin in ultimul an), raporturile financiare trimestriale relevand acest fapt, iar, odata cu acest declin compania americana a luat o decizie fara precedent: de a nu mai dezvalui numarul total de telefoane vandute trimestrial. O decizie care ridica serioase semne de intrebare despre viitorul Apple, mai ales ca, recent, producatorul american a taiat cu cel putin 25% productia de telefoane iPhone XR, sugerand ca vanzarile nu merg asa cum s-ar fi asteptat Apple.

Si, cum un necaz nu vine niciodata singur, Lumentum, compania care produce senzorii tactili 3D pentru gadgeturile Apple (30%) si cele Huawei (11%), a afirmat public ca cel mai mare client al lor a cerut micsorarea productiei acestei componente. E drept, ca Apple nu a mai integrat acest tip de tehnologie pe o parte dintre produsele sale din 2018, insa vestea afecteaza compania Apple pe bursa, actiunele sale fiind cotate la un pret cu aproape 5% mai mic in decurs de o singura zi. Cotatia apropiindu-se de cea mai mica cotatie avuta per actiune de Apple in luna iulie a acestui an, releva MarketWatch.

Screenshot 417

Mai mult, de la aparitia stirii despre Lumentum, actiunile Apple au scazut la 232.07 dolari, adica, cu pana la 16% daca ne raportam la cotatia actiunilor din 3 octombrie, 2018 si pana la finalul lunii. In prezent, bursele din SUA listeaza valoarea unei actiuni Apple la 194.07$ −10.30 (5.04%).

Sa nu uitam totusi, ca vanzarile totale de telefoane mobile sunt in scadere la nivel global, cresteri ale vanzarilor pe acest segment de piata fiind inregistrate numai de o parte dintre producatorii de telefoane din China: Xiaomi, OnePlus, Huawei etc.

2 Comments

  1. La ultimele lansări Apple a cam dat-o in bara cu multe,prețul destul de ridicat,bateria etc
    Eu zic ca ingineri de la Apple sa ii revină un pic și sa continue sa faca telefone ce merita valoarea brandului

  2. Da, cred ca este o perioada in care Apple a scazut la nivel de vanzari dar si in viziunea oamenilor. Ultimele lansari nu au ne-au atras atat de mult atentia si nici interesul. Consider ca este o perioada a lor, dar sigur vor reveni cu ceva pe masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!