SmartphonesStiri

LG Electronics renunta la denumirea G a brandului sau premium. Va purta G7 o noua denumire?

LG Electronics renunta la denumirea G

Umbla vorba in targ ca LG Electronics a decis ca de anul acesta sa renunte la litera G, atunci cand vine vorba de denumirile date telefoanelor sale din gama premium. Mai concret, LG G7, nu va mai fi lansat in 2018 sub aceasta denumire, ci ar putea fi lansat sub o marca noua, o alta denumire.

Decizia, desi inca neconfirmata oficial de producatorul sud coreean, pare a fi una fireasca avand in vedere slaba prestatie a telefoanelor sale LG G4, LG G5 si LG G6 in ultimii ani din punct de vedere al unitatilor vandute la nivel global. Niciunul din varfurile de gama LG nu a reusit in ultimii 3 ani sa se impuna in fata telefoanelor Apple, Samsung sau Huawei, astfel ca au aparut pe final de 2017 si primele schimbari in structura de conducere a diviziei LG Mobile.

Pe langa sefii din executiv inlocuiti cu forte proaspete (au fost promovati alti oameni), LG Electronics a mai renuntat si la agentia de PR care era insarcinata cu promovarea imaginii companiei. Aceasta schimbarea a fost resimtita si in Romania.

Rebrandingul nu e o noutate in lumea mobila si in niciun caz pentru LG Electronics, care, in 2013, a renuntat la brandul Optimus G in favoarea simplei litere G. Aceasta schimbare e, mai degraba, o strategie de marketing, o regula care spune ca atunci cand un produs nu mai vinde, e indicat ca brandul respectiv sa fie redenumit.

Acum, nu stim exact cat va ajuta LG redenumirea gamei sale de telefoane premium, mai ales daca produsul final nu va ridica la nivelul asteptarilor clientilor. Dar, poate, ca odata cu schimbarea conducerii, sa vina si acea mult-asteptata schimbare si la nivel de produs.

LG G7, sau oricare va fi denumirea lui in 2018, ar trebui sa debuteze undeva in preajma evenimentului anual Mobile World Congress 2018, din Barcelona, care va avea loc anul acesta intre 25 februarie si 1 martie.

5 Comments

  1. Denumirea este ultimul lucru care ne intereseaza la un telefon :)

  2. Totul este sa ne ofere un telefon performant, mai puțin contează denumirea,

  3. O schimbare binevenita ce va revigora acest segment premium al LG Mobile! O strategie de marketing!

  4. Interesant sunt curioasa ce denumire o sa puna🤔🤔

  5. Cred ca incep cu ce mai usoara strategie, iar daca nu va merge va aduce îmbunătățiri si produsului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!