EvenimenteHardwareStiri

NVIDIA Xavier este viitorul „creier” al masinilor fara sofer

NVIDIA Xavier

In cadrul conferintei anuale europene de tehnologie GPU (accelerator grafic), seful companiei NVIDIA, Jen-Hsun Huang a dezvaluit astazi de dimineata noul „creier” cu care vor fi echipate viitoarele autovehicule autonome (care se conduc singure cu ajutorul inteligentei artificiale).

NVIDIA a lansat astazi, 3 octombrie, chipsetul Xavier, ce are la baza opt nuclee, o noua arhitectura de procesare grafica intitulata Volta si un nou VPU (vision processing unit).

“Aceasta este cea mai mareata realizare pe segmentul SoC, pe care eu am trait-o de cand sunt la NVIDIA si contruim chipseturi de mult timp impreuna”, a spus seful companiei in fata a peste 1600 de participanti la eveniment.

Procesorul Xavier este construit in asa fel incat sa livreze pana la 20 TOPS (trilioane de operatii pe secunda) in timp ce consumul de energie este de numai 20 de watti. Fiind creierul viitoarelor masini fara sofer, chipsetul a fost construit dupa standardul de functionare si siguranta impus: ISO 26262. Echipat cu nu mai putin de 7 miliarde de tranzistori si dezvoltat pe arhitectura de prelucrare de 16nm FinFET, Xavier va putea inlocui actualul DRIVE PX 2, fiind un chipset mult mai econom.

Astfel, indiferent ca e vorba de taxiuri, camioane, autobuze sau alte masini, cei mai importanti producatori de autovehicule din lume, organizatiile care se ocupa cu cercetarea si dezvoltarea unei astfel de tehnologii autonome, precum si start-up-urile care se vor dezvolta pe acest segment de piata, vor avea acces la acest tip de tehnologie de procesare intensa a datelor, dezvoltata de NVIDIA.

NVIDIA spune ca primele mostre de chipset Xavier pentru testare, vor fi disponibile abia din al patrulea trimestru al anului viitor.

Un comentariu

  1. atât ne mai trebuie, să vedem mașini fără șofer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!