StiriTelecom

ANCOM ne sugereaza sa fim atentie la ofertele telecom de Black Friday, pentru a nu pica in capcane

ofertele telecom de Black Friday

Va spuneam in doua articole anterioare despre ofertele operatorilor telecom care ascund tot felul de capcane daca clientul nu citeste cu mare atentie clauzele contractuale ale abonamentelor incluse in ofertele de Black Friday (si nu numai) inainte sa semneze un astfel de act cu operatorii.

Pentru a preintampina acest tip de capcane, ANCOM, a lansat astazi un ghid cu referire la operatorii de telefonie, internet sau televiziune care lansează cu ocazia Black Friday diverse oferte promoționale, însă este important ca utilizatorii să se informeze temeinic înainte de a se decide asupra unei oferte. Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) le spune utilizatorilor la ce să fie atenți, astfel încât să aleagă oferta telecom care corespunde cel mai bine nevoilor lor de comunicare și consum.

Atunci când decid să achiziționeze la oferte de Black Friday abonamente pentru servicii de telefonie, internet sau televiziune care pot include, de exemplu, echipamente precum smartphone, tabletă sau televizor cu o reducere substanțială, ar fi bine ca utilizatorii să verifice următoarele lucruri:

 • costul lunar al abonamentului care facilitează achiziționarea echipamentelor la prețuri reduse sau gratuite
 • intervalul exact în care ar urma să beneficieze de eventuale reduceri ale costului lunar al abonamentului
 • dacă serviciul este disponibil în zona lor de reședință
 • tarifele: valoarea abonamentului lunar, dacă aceasta este disponibilă doar pentru un serviciu sau pentru un pachet de servicii, tariful pentru utilizarea/închirierea unor echipamente adiţionale (dacă este cazul)
 • perioada minimă contractuală, adică acel interval de timp în care utilizatorul nu poate renunța la contract fără a plăti taxe de reziliere anticipată – perioadă limitată legal la 12 sau 24 de luni pentru contractele telecom

Mai multe detalii despre serviciile de telefonie, internet și televiziune se găsesc în InfoCentrul ANCOM, aici.

11 Comments

 1. Întotdeauna sunt vigilenta, mulțumesc pentru sfat

 2. Cel mai bine si indicat ar fi sa fim atenti la toate ofertele ce vor veni de Black Friday pentru ca pot exista multe inselatorii sau neintelegeri.

 3. Prea multa lume se lasa pacalita si sunt utile aceste informatii.

 4. Util articolul! Niciodata nu am facut contract la ei de Black Friday

 5. Nu va mai.amagiti ca Telekomne ofera telefoane free la abonament, corect este ca ne ofera telefoane cu avans zero, urmand ca in cadrul abonamentului sa platim.si rata lunara pt telefon

 6. Se profita de faptul ca sunt multe persoane care nu isi permit sa cumpere telefonul la liber, asa ca „mesteresc” ei oferte „extraordinare” la abonamente, iar timp de 2 ani platesti de 3 ori telefonul. E un risc pe care trebuie sa ni-l asumam.

 7. E bine sa se mai traga cate un semnal de alarma, nu e niciodata prea tarziu sa ne desteptam si sa nu mai picam in capcanele operatorilor de telefonie mobila.cei de la Telekom conduc detasat in topul tepelor, din punctul meu de vedere.

 8. Cu siguranță vom fi atenți! Dar nu cred ca toți vor ști asta, sper sa nu pice nimeni în plasa celor de la telefonie mobilă

 9. Foarte bun acest articol felicitari o informatie foarte buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!