Huawei incaseaza 5.7 miliarde de dolari profit net in 2015

0

Specificatiile Huawei P9 Max

Huawei se afla pe o panta ascendenta pe segmentul de smartphone (108 milioane de unitati vandute anul trecut), ocupand in acest moment locul trei dupa Apple si Samsung Electronics, iar acest lucru este confirmat si de raportul financiar pe 2015 dat publicitatii la finalul acestei saptamani de catre producatorul chinez.

Conform acestui raport, Huawei vede cresteri in toate cele 3 divizii ale sale: Carrier, Enterprise si Consumer Business, incasand un total de 60 de miliarde de dolari la nivel global in 2015, ceea ce se traduce printr-o crestere a venitului de 37% comparativ cu anul 2014. Profitul net al companiei in 2015 este de 5.7 miliarde de dolari, marcand o crestere de 33% fata de anul precedent si totodata, cel mai mare incasat din 2008 incoace.

Astfel, în 2015:

Compania și-a consolidat poziția și în domenii precum cel al accesoriilor inteligente, al caselor inteligente sau Internetul Vehiculelor (IoV) :

 • Accesoriile inteligente Huawei integrează deopotrivă tehnologie și stil, astfel că livrările pe acest segment au crescut simțitor.
 • Livrările de tablete s-au bucurat de o creștere de la an la an de 130%.
 • Produsele din categoria MBB și-au menținut poziția de lider pe piața globală, cu livrări de dispozitive wireless broadband 4G wireless care au depășit 20 milioane de unități.
 • Huawei a colaborat în vederea dezvoltării unei soluții deschise HiLink.
 • Produsele Huawei pentru Internetul Vehiculelor au fost selecționate și recunoscute de către producători importanți din domeniul auto, precum Audi și Volkswagen.

Mai mult, Huawei a avut o creștere rapidă și pe piața serviciilor de tip cloud pentru consumatori. Printr-un ecosistem deschis, compania a colaborat cu partenerii săi pentru a le oferi clienților o experiență mai bună de utilizare:

 • Serviciile de tip mobile cloud au fost utilizate de peste 130 milioane consumatori.
 • Descărcările de aplicații din Huawei AppStore (HiApp) au ajuns la 17,5 miliarde.
 • Numărul partenerilor cooptați pentru dezvoltarea serviciilor de tip cloud a crescut cu 150% în comparație cu anul precedent.
 • Serviciile de tip cloud oferite de Huawei au obținut certificarea CSA STAR, o importantă certificare în domeniul securității cloud, demonstrând astfel expertiza Huawei în domeniul protecției informațiilor utilizatorilor.

Alte realizări importante ale diviziei Huawei Consumer Business sunt:

 • Livrările anuale de dispozitive au ajuns la 173 milioane de unități, ceea ce reprezintă o creștere de 25% în raport cu 2014.
 • Livrările de smartphone-uri au crescut cu 44% față de anul anterior, depășind cu mult media de creștere de pe această piață. Mai mult, Huawei devine astfel primul brand de smartphone-uri din China care depășește 100 milioane de unități livrate.
 • Veniturile realizate de smartphone-urile Honor au crescut considerabil, iar Honor a devenit unul din principalele branduri de smartphone-uri comercializate doar online.
 • Potrivit unui raport al GfK, smartphone-urile Huawei continuă sa aibă cea mai mare cotă de piață în China, iar compania și-a securizat locul 3 la nivel global.
 • În 2015, compania a colaborat direct cu 1400 clienți din open market din 135 țări.
 • Veniturile obținute prin intermediul segmentului open market (inclusiv e-commerce) au crescut cu 130% în comparație cu anul precedent, însumând peste 58% din veniturile realizate de divizia Consumer.

In 2016, producatorul Huawei va continua pe acelasi drum strategic pentru a mentine acest ritm accelerat de crestere, producatorul chinez anuntandu-si intentia de a deveni producatorul numarul unu pe segmentul de smartphone pana in 2021.

Articolul precedentHP Inc lanseaza gama PageWide si noile echipamente si servicii de imprimare
Articolul următorZenFone 3 si ZenFone 3 Deluxe, in primele imagini. Carcase din sticla si metal!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.