SmartphonesStiri

Microsoft breveteaza si ei ceea ce pare a fi un telefon pliabil

telefon pliabil

Dupa ce intr-un articol precedent va prezentam brevetul celor de la LG cu un hibrid telefon-tableta (telefon pliabil), iata ca, si americanii de la Microsoft au inregistrat un patent care merge pe aceeasi linie, si anume, dispozitivele pliabile.

Din diagrame, ne dam seama ca avem de a face cu un telefon care poate fi extins intr-o tableta si, desigur, permite utilizarea lui in moduri, precum, „cort”, ispirati probabil de la tebletele Yoga ale celor de la Lenovo. Aparent device-ul ar putea fi extins cu doua sau trei ecrane, astfel transformandu-se intr-un dispozitiv mai mare decat o simpla tableta, acest aparat semanand foarte mult cu un concept din 2009 al lui Microsoft, numit Courier. Prima oara cand Microsoft a inregistrat acest patent a fost in anul 2014.

microsoft foldable phone

Dintre miile de inventii ale celor de la Microsoft, care nu au ajuns in stadiul de productie, acesta ar putea sa devina realitate datorita trendului pe care il adopta aproape toti dezvoltatorii de tehnologie anul acesta, si anume, dispozitivele pliabile. Inventatorul se numeşte Kabir Siddiqui, si este cel care a patentat in trecut, atat Surface kickstand, cat si Surface camera de la Microsoft.

surfacephone3

Au existat multe zvonuri, cum ca, Microsoft ar dori sa vina pe piata anul acesta cu un Surface Phone, dar inca nu exista vreun comunicat oficial. Acest nou patent ar putea arata modul in care compania americana vede viitorul telefoanelor.

Voi ce credeti? Viziunea celor de la Microsoft in privinta urmatoarelor generatii de telefoane poate da roade?

3 Comments

  1. Microsoft.. a cam dat chix ori de cate ori a incercat ceva diferit. Pe viitor un astfel de patent poate fi folositor (in special pentru a da in judecata alte companii ce il vor pune cu adevarat in practica :)) ), insa intr-un viitor nu foarte apropiat. Ideea de flexibilitate exista de mult timp, si pare foarte folositoare, insa aparent e si foarte greu de pus in practica fara a face alte compromisuri. Inovatiile, cercetarile, experimentele, viziunile, concurenta… sunt foarte bune pentru consumatorul final pana la urma. Chiar daca nu ajung propriu-zis pe piata, nu pot duce decat catre evolutie.

  2. Sper să fie spectaculos, văd că toți încearcă să facă un telefon pliabil, să vedem dacă va avea succes

  3. Microsoft incepe sa evolueze din ce in ce mai multe si aduce din ce in ce mai multe inovatii. Sa vedem cum reuseste sa imbunatateasca ideea de device pliabil pentru a reusi sa se distinga de competitori(ca tot s-a vorbit si despre patentul similar inregistrat de LG)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!