SmartphonesStiri

Posesorii de iPhone migreaza catre Android, Samsung printre brandurile cele mai adoptate

Posesorii de iPhone migreaza catre Android

Posesorii de iPhone migreaza catre Android, confirma o companie de Buy-back dedicat telefoanelor mobile

Problemele celor de la Apple par sa nu se mai termine. Recent, Jony Ive, principalul arhitect din spatele designului telefoanelor iPhone, dar si a mai multor gadgeturi Apple lansate intre anii 90 si pana in prezent, a plecat din companie pentru a initia propriul proiect de design.

Pe langa asta, Apple se confrunta si cu probleme de vanzari pe zona care ii aducea an de an cel mai mare profit – telefoanele mobile.

Conform datelor statistice totalul telefoanelor vandute de producatorul american la nivel global in ultimii ani a scazut considerabil, Apple fiind nevoita chiar sa reduca productia anumitor modele de iPhone.

lansare samsung galaxy s10 romania 1

Mai mult, conform unui raport intocmit pe un esantion de 38.000 de persoane intre Octombrie 2018 si pana in prezent de catre BankMyCell, o companie a carei activitate se rezuma la inlocuirea telefoanelor vechi ale clientilor cu modele noi (faimoasele programe Buy-back pe care le intalnim si in Romania), in ultimele 5-8 luni de zile peste 25% dintre posesorii de telefoane iPhone au ales sa isi schimbe iPhone-ul cu un model cu Android (18% dintre ei alegand un telefon Samsung numai in luna iunie 2019).

Aceste cifre sunt oarecum confirmate si de Kantar (o companie recunoscuta la nivel global pentru statisticile pe care le intocmeste), care comunica ca numarul total de telefoane iPhone comercializate in SUA in trimestul care s-a incheiat in luna iunie a ajuns la 36%, adica in scadere cu 2.4%, in timp ce vanzarile de telefoane cu Android in SUA a crescut cu 2.5% ajungand la 61% in acest trimestru.

O alta companie de statistica, Gartner, sustine ca numarul total de telefoane smart vandute la nivel global (cu iOS si Android) este in continuare in scadere, si ca anul acesta se va inregistra cel mai mare declin de cand au aparut pe piata aceste gadgeturi (2007). Conform Gartner numarul total de smartphone-uri livrate in 2019 va scadea cu pana la 68 milioane de unitati.

Apple urmeaza sa anunte noile modele de iPhone, undeva in prima parte a lunii Septembrie, insa vestile despre noile iPhone 11, iPhone 11 Max si iPhone 11R nu sunt tocmai pe placul clientilor companiei dat fiind faptul ca pretul creste de la an la an, in timp ce inovatia stagneaza.

De la pierderea marelui vizionar Steve Jobs, Apple s-a multumit in a livra numai produse care se adapteaza la cerintele clientilor si mai putin pe inovatie (e drept ca la un standard superior concurentei). Totusi, Apple a fost blamata in repetate randuri ca nu mai e capabila sa lanseze produse unice, revolutionare, asa cum au fost pe rand computerul Macintosh, iMac, iPod si iPhone-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!