Apple va inregistra din nou vanzari de iPhone in scadere (primul trimestru din 2019)

0

vanzari de iPhone in scadere

In luna ianuarie a acestui an Apple a raportat vanzari in scadere, in ceea ce privesc vanzarile de telefoane iPhone pe perioada sarbatorilor de iarna.

Cu doua saptamani inainte de declararea raportului financiar, analistii din piata prognozeaza un nou trimestru cu vanzari de iPhone in scadere pentru compania Apple.

Mai mult, acestia prognozeaza ca Apple nu a vandut mai mult de 45 de milioane de telefoane la nivel global in prima parte a lui 2019, adica in scadere cu mai mult de 10% comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut, cand compania a inregistrat vanzari insumand un total de 52 milioane de unitati iPhone.

Conform OTR Global, Apple nu ar fi livrat mai mult de 37 – 42 de milioane de telefoane iPhone, in timp ce analistii de pe Wall Street prefigureaza o cifra care se invarte undeva intre 40 si 45 de milioane de unitati.

Aceeasi firma, OTR Global, spune ca, aceasta scadere se datoreaza cererii slabe de telefone iPhone XS si iPhone XR la nivel global.

Recent, Apple a renuntat sa mai ofere cifre concrete in ceea ce priveste totalul de telefoane vandute, astfel ca va fi destul de greu sa ne dam seama exact cate telefoane au comercializat, insa se va putea face o estimare pe suma totala incasata de companiei, suma pe care o va dezvalui in raportul financiar trimestrial ce va fi publicat in aproximativ doua saptamani (pe 30 aprilie).

Aceiasi analisti prognozeaza incasari intre 55 si 59 de miliarde de dolari, mai putin decat suma totala, 61 de miliarde dolari, incasata in aceeasi perioada din an (ianuarie – martie) in 2018.

Cu toate acestea Apple a promis noi gadgeturi fantastice pentru urmatorii ani. Saptamana aceasta impacandu-se chiar cu cel mai important furnizor de chipseturi si modemuri pentru telefoanele mobile, Qualcomm.

In ciuda acestor predictii viitorul companiei Apple este asigurat de noi modele de iPhone ce urmeaza sa fie lansate, dar si de servicii noi pe care compania le-a anuntat si pe care urmeaza sa le debuteze pana la finele acestui an. Unul dintre aceste noi servicii este Apple TV+, serviciul de streaming filme si seriale care va concura cu Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ si altele.

Articolul precedentSpecificatiile consolei Playstation 5, confirmate de omul care a proiectat consola PS4
Articolul următorGadget – Insemnatatea cuvantului, Ghid si Top 5 cele mai populare gadgeturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.